خطر بروز علائم کرونا در بیماران کلیوی شدیدتر است
یک پزشک فوق تخصص بیماریهای کلیه (نفرولوژی) می گوید بیماران کلیوی باید بیشتر از بقیه افراد مراقب سلامتی خود باشند چرا که در صورت ابتلاء به بیماری کوید ۱۹ خطر بروز علائم در آنان ممکن است با شدتر بیشتری خود را نشان دهد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ عمرانی فوق تخصص بیماریهای کلیه (نفرولوژی) با تاکید بر اینکه بیماران کلیوی هم
مانند دیگر افرادی که بیماری مزمن و شدید دارند، در برابر بیماریهای عفونی نظیر کرونا بیشتر در معرض خطر هستند گفت : احتمال واگیری ویروس کووید ۱۹ در این افراد بیشتر نیست، بلکه خطر بروز علائم شدیدتر در صورت سرایت ویروس در آنها بیشتر است.
او در ادامه با اشاره به اینکه بیماران کلیوی علایم کاهش حجم ادرار و ورم صورت و اندامها را در شرایط شیوع بیماری کرونا را جدی بگیرند تصریح کرد: تشخیص زودهنگام بیماری کرونا بر روند درمان آن بسیار تأثیرگذار است؛ بنابراین بیماران کلیوی با دیدن نخستین نشانههای بیماری کرونا نظیر تب، سرفههای خشک و تنگی نفس در خود یا اطرافیان باید این موضوع را با پزشک معالج در میان بگذارند تا در صورت نیاز، بستری شوند یا درمان را در منزل دریافت کنند.
عمرانی افزود: مبتلایان به نارسایی کلیوی، فشارخون بالا، بیماران دیالیزی و پیوندی و افرادی که مشکل دفع پروتئین در ادرار دارند، بیش از دیگر افراد جامعه مستعد تشدیدعوارض هستند.
این پزشک متخصص میگوید: کرونا ویروس ممکن است در فردی که سابقه بیماری کلیوی ندارد نیز باعث نارسایی کلیه، دفع پروتئین ادراری و ... شود به همین علت بیماران کلیوی که تحت نظر پزشک هستند، باید از شرایط مراقبت بهداشتی و محافظت شخصی به طور کامل آگاه شوند.
عمرانی در پایان تاکید کرد: این بیماران باید با مشاهده علا ئم سرماخوردگی، تب، سرفههای خشک، گلودرد و یا هر تغییری در وضعیت عملکرد کلیه شامل کاهش حجم ادرار و ورم بدن و افزایش فشار خون وتنگی نفس و تغییر رنگ ادرار و... هر چه سریعتر به پزشک خود مراجعه کنند.